Nissan Juke Owners Club banner

Symbol zmiany biegów pozostaje w górę i w dół

1 reading
36K views 19 replies 14 participants last post by  Mattw90  
#1 ·
Cześć wszystkim, jestem nowy, więc proszę o cierpliwość. Mam Juke'a Accenta 1.2 z 2014 roku, 51000 mil. Ostatnio samochód pracuje trochę nierówno na biegu jałowym, wskazówka się nie rusza, ale można to poczuć. Również symbol zmiany biegów na desce rozdzielczej pozostaje włączony ze strzałką wskazującą w górę i w dół w tym samym czasie, tempomat i ogranicznik nie pozwalają mi na wprowadzenie prędkości. Miałem mechanika, który to sprawdził swoim skanerem i nie ma żadnych problemów. Nie mogę zabrać go do warsztatu Nissana, ponieważ wszystkie są zamknięte z powodu korony. Wszelka pomoc byłaby wspaniała, dzięki

#2 ·
Cześć, miałem to samo, żółta kontrolka ECU i symbol zmiany biegów cały czas z strzałkami w górę i w dół, ogranicznik prędkości i tempomat nie działały. Teraz, gdy jest naprawione, zdaję sobie sprawę, że samochód chodził trochę nierówno, musiałem mocniej wcisnąć pedał gazu po zmianie biegu. Naprawiłem to dzisiaj, dziękuję Central Garages Torbay.

Nowe świece żarowe i wymiana filtra i wróciliśmy do normy, a samochód pracuje znacznie płynniej.

#7 ·
Cześć, miałem to samo, żółta kontrolka ECU i symbol zmiany biegów cały czas ze strzałkami w górę i w dół, ogranicznik prędkości i tempomat nie działają. Teraz jest naprawione, zdaję sobie sprawę, że samochód jechał trochę nierówno, musiałem trochę mocniej wcisnąć pedał gazu po zmianie biegu. Naprawiono to dzisiaj, dziękuję Central Garages Torbay.

Nowe świece żarowe i wymiana filtra i wróciliśmy do normy, a samochód pracuje znacznie płynniej.
Cześć, mam ten sam problem, który właśnie pojawił się w moim samochodzie, co zrobiłeś ze świecami żarowymi i filtrem? Jaki filtr, dzięki

#3 ·
Cześć wszystkim, jestem nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Mam Juke'a Accenta 1.2 z 2014 roku, 51000 mil. Ostatnio samochód pracował na biegu jałowym trochę nierówno, igła się nie rusza, ale można to poczuć. Również symbol zmiany biegów na desce rozdzielczej pozostaje włączony ze strzałką skierowaną w górę i w dół w tym samym czasie, moja tempomat i ogranicznik nie pozwalają mi wprowadzić prędkości. Miałem mechanika, który to sprawdził za pomocą skanera i nie ma żadnych problemów. Nie mogę zabrać go do warsztatu Nissana, ponieważ wszystkie są zamknięte z powodu korony. Wszelka pomoc byłaby wspaniała, dzięki

#9 ·
Cześć, czy kiedykolwiek to rozgryzłeś? Czy to były tylko wtyczki i filtry? Właśnie kupiłem 1.2 DIG-T i mam ten sam problem. Wszelka pomoc mile widziana.
Cześć, zastanawiam się nad tym samym. Właśnie adoptowałem digi-t 64reg moich rodziców. Kontrolka silnika włączona, kontrolka zmiany biegów włączona, tempomat nie działa. Początkowo myśleli, że to czujnik w oponie. Ale to było tylko krótkotrwałe rozwiązanie. Niedawno nowe filtry, świece zapłonowe, warsztat przeprowadził diagnostykę. Zdecydowano, że to termostat. Ale próbując wymienić termostat dzisiaj, zdecydowano się tego nie robić, ponieważ termostat był w porządku. Więc bez zostania oszukanym w salonie Nissana, jakieś sugestie dotyczące naprawy? Wydaje się, że sporo osób ma ten problem bez jasnego rozwiązania

#12 ·
Mam dokładnie ten sam problem w 1.2 DIG-T. Kontrolka silnika, światła dźwigni zmiany biegów, tempomat. Warsztat zamierza wymienić świece zapłonowe i termostat. Nie mogę znaleźć niczego na żadnym forum ze zweryfikowanym rozwiązaniem. L1NSF powiedział, że naprawił to tego dnia, ale wydaje się, że u wielu osób wymieniono różne rzeczy, warsztat zresetuje zarejestrowane usterki, co wyczyści kontrolkę silnika, ale po krótkim czasie kontrolka zaświeci się ponownie, ponieważ przyczyna nie została faktycznie rozwiązana.